top of page

Vi anbefaler KNX

Invester i KNX.

​

KNX er det eneste globale standarden for byggautomasjon til bolig og næringsbygg.

KNX standarden omfatter styring og kontroll av løsninger for alt fra lys og solavskjerming til varme, kjøling, ventilasjon, alarmovervåking, energikontroll, lyd og mye mere. Teknologien kan brukes både i nye og i eksisterende boliger og næringsbygg.

KNX er godkjent etter:

- - European Standard (CENELEC EN 50090 and CEN EN 13321-1).

- - International Standard (ISO/IEC 14543-3).

- - Chinese Standard (GB/T 20965).

- - US Standard (ANSI/ASHRAE 135).

Denne standarden baserer seg på mer enn 25 års erfaring i markedet inkludert de tidligere systemene EIB, EHS og BatiBUS. Det finnes mer en 370 medlemmer i verden som produserer og utvikler produkter for løsninger til bolig og næringsbygg. Disse medlemmene kan tilsammen tilby over 7000 KNX sertifiserte produktgrupper.

​

​

Er du i tvil om hvilken smarthus-protokoll som er tryggest? Her er svaret.

​

Zigbee

Zigbee er en trådløs protokoll som opererer i et Mesh-nettverk. Det vil si: det bruker en enhet til å videresende et signal til andre enheter, fordel når nettverket skal utvides. Zigbee kan bygges i dimmere, dørlåser, termostater og mer. Den brukes eksempelvis av WeMo og Philips Hue.

 

Z-Wave

I likhet med Zigbee er Z-Wave en nettverksprotokoll med åpen kildekode. Teknisk sett er hovedforskjellen mellom de to datatrafikken - Z-bølgen er omtrent 6 ganger langsommere enn Zigbee. Det krever imidlertid mindre energi til å dekke samme rekkevidde som Zigbee. SmartThings og Lowes Iris bruker Z-Wave.

 

KNX

KNX er en åpen protokoll som har vært på markedet i flere tiår, og er også en av de mest populære protokollene for bygningsautomatisering. Den opererer på mer enn ett fysisk lag, f.eks. twisted pair ledninger, strømlinje nettverk, infrarød, Ethernet og RF.

Med en desentralisert topologi opererer systemet ikke fra en sentral enhet, noe som betyr at hver enkelt enhet koblet til KNX-nettverket er smart i seg selv og ikke er avhengig av at andre deler fungerer. En stor fordel: Hvis en enhet mislykkes, kan de andre fortsatt fortsette sin daglige aktivitet.

Til slutt er det bekvemmeligheten og påliteligheten som følger med KNX, kombinert med en økning i sikkerhet, da KNX-sertifiserte produkter må følge EN-50941 (HBES / BACS) som har krav til ulike sikkerhetsområder: elektrisk sikkerhet, miljøsikkerhet, funksjonell sikkerhet, EMC (elektromagnetisk kompatibilitet), pålitelighet og ytelse.

​

​

bottom of page